viernes, 15 de enero de 2016

ESPECIAL NADAL · RECEPTA NADALENCA


Les receptes són una bona aplicació de les matemàtiques a la vida diària. Els cuiners utilitzen les mates quasi sense ni adonar-se'n.
Fer receptes també es una manera de usar les mates durant les festes, ja que les mesures dels ingredients, els temps que necesiten els ingredients per fer-se correctament i la quantitat de aliment necessari són mates.

Com a segona part de el recull d'especial Nadal del blog, us volem proposar un altre repte. Si no sabeu què fer i voleu sorprendre els vostres amics i familiars amb un plat original i diferent, us proposem que feu aquestes postres. 
És una recepta molt fàcil i podeu fer-la durant les festes un cap de setmana!
A continuació us deixem la recepta! Esperem que us agradi!!












Ingredients

Per a 20 estrelles (7cm de diàmetre cada una) necesitarem: 
  • 250 g de xocolata fondant, cobertura
  • 4 ous
  • 180 g de farina
  • 180 g de mantega
  • 180 g de sucre
  • 15 g de llevat Royal
I per fer la cobertura:
  • 400 g de xocolata fondant, cobertura
  • 100 g de sucre glacé
  • 50 g de cacau en pols
  • 50 g de coco ratllat
  • 150 ml d'aigua

Elaboració

Desfeu la xocolata al bany maria. Afegiu-hi la mantega i remeneu-ho bé.
En un bol, treballeu el sucre amb els rovells d’ou. Ha de quedar molt ben barrejat.
Després, afegiu-hi la xocolata desfeta juntament amb la mantega. Ha de quedar una massa ben uniforme. A poc a poc, poseu-hi la farina i el llevat tamisats. Afegiu-hi les clares a punt de neu i barregeu-ho de sota a sobre.
Poseu la pasta en motlles untats amb mantega i farina. Coeu les estrelles al forn mitjà uns 30 minuts (per saber si estan cuites, punxeu-les amb un escuradents. Si surt sec, ja les podeu treure).
Per fer la cobertura: Desfeu la xocolata fondant al bany maria. Un cop desfeta, afegiu-hi l’aigua i remeneu-ho bé.
Cobriu les estrelles amb la xocolata i deixeu-les refredar. Deixeu algunes estrelles només amb la cobertura de xocolata, altres amb cacau en pols espolsat per sobre, i altres amb coco ratllat



Carla Gómez

1 comentario:

Anónimo dijo...

buaa deliusissim