miércoles, 1 de junio de 2016

RÀNKING PAÏSOS MÉS PERILLOSOS DEL MÓN


Avui en el bloc, ens posem seriosos, i parlarem d'un tema que es un problema a nivell mundial. Desgraciadament, no tots els paisos tenen el mateix nivell de seguretat, no tots els països són igual de segurs. ja sigui per les guerres o per ocnflictes interns, hi ha llocs del planeta que no viuen com nosaltres. entre les persones regna la inseguretat i la por a les armes i a la delinquència que abunda. 
Avui, seguint l'investigació que hem realitzat, us modtrarem el rànking dels 10 països més perillosos del món actualment. Ja que per desgràcia, no viviem en un món just ni molt menys en pau.
Això ho mesura el "Social Progress Index", que estudia certs apectes de cada país. L'índex va de l'1 al 100 i es construeix amb la puntuació de una gran quantitat d'indicadors socials.
En la categoria de "Seguretat Social" s'analitzen els següents ítems: taxa d'homicidis, cantitat de crims violents, criminalitat, terror polític i morts.


1. IRAQ
D'acord amb l'Oficina de Seguretat diplomàtica dels Estats Units, l'any 2013 va ser el quart pitjor any enregistrat des de la fi de la guerra al 2008. 
Aquest país té un alt nivell de criminalitat als carrers relacionada amb el narcotràfic. a més a més té uns nivells mlt alts de violència domèstica i pobresa, així com analfebitització i falta d'accès als serveis de salut.

2. NIGÈRIA 
El principal factor de risc per als nigerians són els enfrontaments entre bandes de crims organitzats per el tràfic de drogues.

3. VENEZUELA
Segons xifres no oficials, en els últims 15 anys s'han comès 200.000 homicidis arreu del país.

4. REPÚBLICA CENTRAL AFRICANA
L'Atministia Internacional ha posat a aquest país sota vigilància degut als atacs musulmans permanents que s'estan produint.

5. SUD ÀFRICA
Aproximadament 500.000 dones són violades anualment a Sud Àfrica, però desgraciadament, aquest índex això no ho té en compte. Tot i aquesta dada espantosa, Sud Àfrica ocupa el 5è lloc en el rànking degut al seu nombre elevat d'homicidis.

6. CHAD
Chad és un dels països més corruptes del món, per això el principal factor de risc per als ciutadans és el propi govern.

7. REPÚBLICA DOMINICANA 
Republica dominicana es troba en el rànking degut a les seves taxes elevades de criminalitat relacionat amb el narcotràfic.

8. HONDURAS
Segons les xifres oficials, Hondures compta amb 81 homicidis per cada 100.000 habitants cada any.

9. MÈXIC
S'estima que la guerra contra les drogues a Mèxic ja és una batalla perduda, ja que ha suposat més de 60.000 vides i 20.000 desaparicions. A més a més, la taxa d'homicidis és casi tres vegades major que el promig mundial.

10. SUDAN
Des de l'any 1983, prop de 2 millons de sudanesos han mort en la guerra cívil a causa de la fam.

Veient aquestes dades, podem veure com d'afortunants som per viure en un país com el nostre, ja que fora de les nostres fronteres, hi ha molts països que per desgràcia estan vivint situacions com les que hem vist. Per això, des d'aqui fem una crida a la PAU mundial. Parar les guerres és cosa de tots!
Jaume Roca

No hay comentarios: