jueves, 19 de mayo de 2016

APLICACIONS MATEMÀTIQUES


Esta clar que l'ús de dispositius móbils i tablets està molt extés i això s'ha d'aprofitar, per què hi ha moltes aplicacions disponibles, algunes molt útils i relacionades amb les matemàtiques. Avui us portem un recull d'aplicacions matemàtiques. Totes estan disponibles gratuitament a Play Store.

GEOGEBRA
Es una aplicació lliure de matemàtiques per l'educació en tots els nivells, molt completa, senzilla i potent. Reuneix dinàmicament, aritmética, geometría, àlgebra i càlcul i inclus recursos de probabilitat i estadística, en un únic conjunt tan senzill a nivell operatiu com potent. Senzillament... Una meravella!

PHOTO MATH
Es tracta d'una calculadora amb càmara. Només has apuntar amb la teva càmara a una operació matemàtica i PhotoMath mostrarà instantaniament el resultat. Utilítzala per obtenir ajuda can et bloquejes amb un problema. Apreta al botó ' pasos' i veuràs tota la solució pas a pas. Actualment admet artimètica bàsica, fraccions, números decimals, equacions lineals i funcions… Té una pega: no admet textos escrits a mà, només problemes impresos en llibres.

MYSCRIPT CALCULATOR
Així com Photo Math no reconeix la teva lletra, aquesta aplicació si que ho fa, i resol la operació. Permet resoldre fraccions, equacions i un seguit de múltiples operacions matemàtiques

HANDYCALC CALCULATOR
Es tracta d'una calculadora gràfica molt potent amb la que es possible resoldre equacions, funcions i operacions artimètiques i trigonomètriques. Permet també programar funcions amb múltiples variables, realitzar conversions d'unitats i representar gràfiques. El que fa destacar aquesta aplicació es la qualitat de les seves gràfiques i la correcció dels resultats.

DESMOS CALCULADORA GRAFICADORA
Molt bona i completa. Et permet visualitzar les matemàtiques d'una manera més intuitiva i amena. De forma instantànea genera qualsevol funció. A més a més podem realitzar gràfiques de tot tipus, sense un límit de número d'expressions. Permet ajustar valors de forma interactiva o variar qulasevol paràmetre per tal d'ajustar-ho. També permet representar desgualtats cartesianes i polars.

MATHWAY
Es una aplicació que permet realitzar diferents càlculs matemàtics de l'area de les matemàtiques bàsiques
(pre-àlgebra, àlgebra, pre-càlcul, càlcul, estadística i trigonometria. El seu punt fort és que et permet visualitzar tots els passos que s'han dut a terme. Aquest metode es converteix en un mètode fantàstic per aprendre i repassar.

MATHSTEP
Completa calculadora amb un bon disseny. T'ajuda a resoldre equacions i formules de forma simbólica, encomptes de numèricament . És molt fàcil d'utilitzar, nomès has d'escriure l'equació i indicar quin tipus d'operació vols que resolgui. A més a més, de vegades la aplicació et dona pistes per que puguis resoldre el problema tu mateix.

FORMULAS MATEMÁTICAS
Els seus creadors ho defineixen com una "megachuleta". Inclou fórmules de diferents branques de la matemàtica: aritmètica, àlgebra, anàlisis, trigonometria i geometria.

VISUAL VECTOR MATH
Si estas estudiant vectors, t'interessa. És una aplicació senzilla que et permet visualitzar els vectors i el que pasa quan apliques diferents operacions (suma, resta, multiplicació i divisió) sobre ells. També podras fer productes escalars, productes vectorials i càlcul de magnituds.

IMATHEMATICS
És una bona eina com a guia de consulta a l'hora d'estudiar formules matemàtiques. Té més de 120 temes i 1.000 formules. Inclou a més a més, questionaris i diverses calculadores.

EL REY DE LAS MATES
És una aplicació per jugar. Està més enfocada al primer cicle de la ESO. Com diuen els propis creadors: " és un entrenador professional per el teu cervell". Amb ell milloraràs la teva agilitat mental i la teva concentració. Es tracta d'anar desbloquejant nivells. És eficaç i divertida.

AEQUALIS: MATEMÁTICAS ZEN
És un joc senzill, relaxant i adictiu. Refresca la teva ment i la potència de la teva agilitat mental. Al principi sembla molt fàcil però es va complicant i acaba enganxant. Disposa de 80 nivells i quatre reptes diferents: normal, rayo, resistència i " no pots fallar".


Ona García, Jaume Roca i Carla Gómez