jueves, 10 de marzo de 2016

FOTOGRAFIA MATEMÀTICA


Avui us proposem anar més ellà del que veiem aparentment. Molts cops hem sentit que les matemàtiques estan a tot arreu, i realment, això és així. Tot el que ens envolta, especialment la natura, esta plena de processos i sucessos matemàtics que no veiem a simple vista.
El vol dels ocells, la composició de les fulles... tot té alguna part matemàtica.
Però no només trobem matemàtiques a la natura. A la ciutat també trobem mil estructures i mil elements que són matemàtics.

A Catalunya, tenim la sort de comptar amb la organització ABEAM (Asociació de Barcelona per l'estudi i aprenentatge de les matemàtiques) que cada any organitza un concurs de fotografia matemàtica.
Un deixem el link de la web per què la pogueu visitar i veure les fotografies guanyadores de cada any ABEAM · Fotografia Matemàtica

Aquest concurs es fa a nivell de tot Catalunya, però en el nostre cole també es duu a terme un concurs igual. Participen tant professors com alumnes i és obert de 5è de primària fins a 2n de batxillerat.
El concurs es divideix per categories: 
  • 5è-6è de Primaria
  • 1r- 2n d'ESO
  • 3r- 4r d'ESO
  • 1r-2n de Batxillerat
  • Professorat
Les fotografies guanyadores de cada categoria s'envien a l'ABEAM i concursen a nivell de tot Catalunya. (En diverses ocasions les nostres fotografies han arribat a la final). A continuació us deixem la web de l'escola per què en pogueu veure unes quantes: MMCC · Fotografia Matemàtica.

Us aninem a que mireu el que us envolta una mica més detalladament, descobrireu noves maneres de veure el nostre món!

Ona García i Carla Gómez