jueves, 25 de febrero de 2016

EXPLORE MONTBLANC WITH GOOGLE + ESPECIAL DRONES

Avui arribem amb un post totalment diferent als que hem fet fins ara.
Cercant per Internet i entre els diferents diaris digitals hem trobat una noticia que ens ha impactat molt, i hem decidit que volem compartir-la amb vosaltres.

Fins fa poc, explorar el Mont Blanc digitalment no era possible. Emncanvi, gràcies a Google i a la col·laboració dels alpinistes que fan expedicions a la gran muntanya, avui ja és una realitat.
Desde Google Street View de Google Maps, ja és possible explorar el Mont Blanc.

Però parem-nos a pensar. Com s'aconsegueixen imatges a tanta altitud?
La primera idea que tenim és que les imatges són grabades per helicopters equipats amb càmeres.
Dons bé, sí, els helicopters fan gran part de la tasca molt important a l'hora de recopilar imatges, però no totes les imatges que veiem son preses per helicopters, per que no es poden acostar molt, ja que podrien provocar una esllevissada.

En el cas de les imatges del Mont Blanc, les fotos van ser preses pels apinistes que hi fan rutes o bé hi fan expedicions i per drons. Kilian Jornet, Ueli Steck, Candide Thovex són apinistes que han fet que veure el Mont Blanc sigui una realitat. Aquests alpinistes han comaprtit amb les càmeres, per tots nosaltres, la seva experiencia en aquesta muntanya.
De tot aquest projecte se'n ha fet un video, que us deixem a continuació per si el voleu veure.



Link per si no el pots veure: Explore Mont Blanc Google Street View

Però, que és un dron?
Un dron (o drone) és un vehicle capaç de volar controlat a distància, sense requerència de la participació del pilot.



Els drons són un gran invent a la nostra epoca i cada vegada prenen més importancia a les nostres vides. La pròxima generació digital gaudirà d'ells com nosaltres hem gaudit de les pilotes de futbol. Tot això, és gràcies a el que es creu que va ser el creador d'aquesta magnífica troballa: Jordi Muñoz. Aquest jove mexicà va estar treballant diversos anys, i finalment, va decidir presentar un model molt bàsic a el govern dels Estats Units. (Ja que va creure que si el presentava al govern mexicà, possiblament la seva idea seria robada).
Per començar, us deixem aqui una imatge que explica les parts d'un dron.



S'utilitzen per moltes coses, i fins i tot es fan carreres. En el seguüent video, us mostrem com son les carreres de drones.
En el video també expliquen el impacte que estan suposant els drones i com estan adquirint importancia en molts aspectes de les nostres vides.



Link per si no el pots veure: Link video Carreres de Drones

Tot i així un dron no és una joguina i els experts adverteixen del perill de tractar-lo com si ho fos.
Fer-se amb un dron actualment es molt fàcil. Qualsevol persona pot tenir-ne un, i això sobint pot suposar un perill. Un exemple: Sobrevolar zones en obres. És una activitat de gran risc que es pot dur a terme amb un dron. 
Per exposar el risc que suposen els drons, us convidem a que veieu amb el video que teniu a continuació, en qual un dron va caure en mig d'una competició d'esquí.
No hem d'oblidar que tot i que la tecnologia dels nostres temps estigui molt desenvolupada i sigui molt potent, les màquines poden tenir errors, i això no ho podem controlar. 



Link per si no el pots veure: Video drone competició d'esquí

Per això la policia ja està preparada. En el següent video podeu veure quins són els mecanismes que utilitza el cos de Holanda per neutralitzar els drones. 



Link per si no el pots veure: Video Policia Holandesa

Finalment, us deixem un video que ens ha sorprès molt, en el qual es mostren imatges del Àrtic grabades per un drone. 



Link per si no el pots veure: L'Àrtic amb drone

LA TECNOLOGIA TÉ LÍMITS? 
I NOSALTRES?


Jaume Roca, Ona García i Carla Gómez